LinkedIn: Wijzigingen én verbeteringen

Wijzigingen en verbeteringen op LinkedIn

Is het je ook opgevallen dat er regelmatig wijzigingen en verbeteringen op LinkedIn zijn? Daar wordt helaas nauwelijks melding van gemaakt door LinkedIn zelf.
Gelukkig zijn er verschillende Linkedin collega trainers die hierover bloggen.
In dit artikel geef ik de meest nuttige en belangrijke wijzigingen die ik zelf ontdekte. Waar er door iemand anders al een goed artikel aan gewijd is, verwijs ik naar het desbetreffende artikel.

Soms is er functionaliteit verdwenen. Het is meestal niet echt verdwenen, maar naar een betaald account doorgeschoven. Jammer, maar weinig aan te doen. LinkedIn blijft desondanks ook bij een onbetaald account zeer waardevol voor jouw marketing, of je nu werkzoekend bent of een bedrijf hebt.

Allereerst een link naar de ultieme cheatsheet.
Een perfecte visuele blueprint!

Tekst in jouw uitnodigingen zijn nu terug te lezen

Een enorme vooruitgang! De meeste mensen lazen de begeleidende tekst  niet omdat deze verborgen was. Nu staat deze als mailwisseling in je inbox. Je krijgt een mail met bevestiging van de acceptatie van het connectieverzoek. Daarboven zie je jouw uitgestuurde uitnodigings tekst.

Antwoorden op een connectieverzoek voordat je accepteert

Vaak wil je eerst weten waarom iemand jou een connectieverzoek stuurt. De persoon in kwestie heeft er niet aan gedacht om een toelichting te schrijven. Je kunt via het icoontje met uitnodigingen rechtsboven klikken op ‘see all’ en daar zie je in de uitnodiging een pijltje staan. Klik erop en je kunt een bericht sturen, zonder dat je de uitnodiging accepteert. Ik hanteer de gedragslijn, als iemand hier niet op reageert, is de uitnodiging waarschijnlijk standaard geweest, zonder specifieke reden. Voor mij een reden om na verloop van tijd de invitatie te verwijderen.

Advanced search

Ik merk in mijn trainingen LinkedIn profiel op dat niet iedereen weet van de mogelijkheid een advanced search te doen. Dit kan nl ook bij een gratis account. Het zoekicoontje staat in een blauwe button naast het zoekveld helemaal bovenaan.  Je kunt zoeken binnen verschillende categoriën People, Jobs, Companies etc. Met keywords en ook bijv. op title. Probeer het eens uit. Een goed werkende search kun je saven rechtsboven op de pagina.

Check ook hieronder de link naar het artikel betreffende Boolean searches.

Cancel verzonden invitations, waar?

Als je met de muis over het icoontje rechtsboven waar je invitaties staan, beweegt, zie je ‘see all’ staan. Klik daarop en op het volgende scherm rechtsboven staat een ‘peoples’ icoontje met een dropdown pijltje. In het menu onder ‘pending invitation’, kun je je verzonden uitnodigingen zien en verwijderen.

Unsubscribe: uitschrijven uit updates en reacties

Wanneer je een update hebt geplaatst of een reactie op iemand anders’ update, krijg je bij ‘Notifications’ bovenaan in het menu de volgende reacties te zien. Nuttig om in de conversatie te blijven, maar soms is het te veel en ben je de interesse kwijt of is verdere betrokkenheid niet meer voor je van belang. Als je de update aanklikt, zie je drie puntjes en daarachter zit een menuoptie waar je verdere notificaties uit kunt zetten. Als je LinkedIn veel gebruikt, is dit super handig!

Verberg updates of connecties

Als bepaalde eerstelijns connecties erg vaak updates plaatsen (zoals ik;-)) of je bepaalde updates niet wilt zien, maar wel gelinkt wil blijven, kun je de ‘hide’ of ‘unfollow’ optie gebruiken. Beweeg op de Home page over de desbetreffende update rechtsboven en er verschijnt de optie ‘verbergen’.

Browser

Soms is er ineens iets verdwenen, werkt het niet meer of denk je een bug tegen te komen. Probeer dan eens een andere browser. Google chrome schijnt het best te werken. Met Safari heb ik doorgaans ook geen problemen.

Groot mysterie: Tags (labelling) verdwenen
Bij het Basis account lijkt de functionaliteit onder Relationship te verdwijnen. Reminders waren al verdwenen maar nu ook de tags en Notes. Naar verluid is dit naar het betaalde premium account doorgeschoven. Ik heb het nl nog wel. Erg jammer, het was voor velen een waardevolle tool om je relaties te managen. LinkedIn geeft als reden dat het te weinig werd gebruikt.

Contactinfo

Check nog eens je website links. Ik kijk vaak bij contactinfo voor de websites en in 50% van de gevallen klopt de link niet of is deze verouderd. Gemiste kans als mensen echt geïnteresseerd zijn in jouw diensten of competenties en verder kijken in je profiel.

En dan nu de links naar relevante blogartikelen. (Klik op de link):

Kijk ook nog eens terug op alle blogs naar andere nuttige artikelen over LinkedIn en als je ondernemerschap overweegt, de artikelen over (startend) ondernemerschap.

Stuur mij gerust een mail als iets niet duidelijk is.

Heb je zelf een tip over nieuwe functionaliteit op LinkedIn of een artikel die hier niet bijstaat, plaats deze in je reactie hieronder. Of heb je een vraag waar anderen ook wat aan hebben, dan lees ik die graag, je krijgt altijd een reactie!

Veel leesplezier!

Als je hieronder reageert en je naam en e-mailadres invult, hoef je niet te registreren. Klik dan op ‘meld je aan als gast’. Je e-mailadres wordt nergens getoond. Reageren betekent kwalitatieve zichtbaarheid voor andere ondernemers of klanten! 

Aanmelden Nieuwsbrief

    [honeypot veilform]

    45 Plus Ondernemer © 2023 Alle rechten voorbehouden.